Zit je nog goed bij je huidige zorgverzekering?

Krijg ik in 2014 nog de zorg vergoed die ik nodig heb? Betaal ik niet te veel voor zorg die ik eigenlijk niet gebruik? En wordt de zorg wel vergoed in de ziekenhuizen in mijn buurt? Het zijn vragen die veel Nederlanders bezighouden deze weken.

Check binnen enkele minuten of je nog goed zit

Het is verstandig om even te checken of je nog goed zit bij je huidige zorgverzekering. Dit doe je eenvoudig door een vergelijking te maken bij Independer. Binnen enkele minuten zie je welke zorgverzekering het beste bij jou past en wat de premie is die je daar maandelijks voor betaalt. Ook zie je of de zorginstellingen bij jou in de buurt een contract hebben afgesloten met jouw zorgverzekeraar. Dan weet je in hoeverre de zorg daar vergoed wordt.

De kwaliteit van zorg

Independer is de enige vergelijkingssite die sinds kort ook de kwaliteit van zorg in de vergelijking toont. Je kunt dan zien hoe goed ziekenhuizen en andere gezondheidsinstellingen scoren op verschillende aspecten. Om de kwaliteit te bepalen, wordt onder meer gekeken naar de ervaring van eerdere klanten bij die zorginstelling en naar de mening van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.