Huize Cervix

Cervix

Huize Cervix; het oudste verenigingshuis van de a.s.v. SSRE, gelegen in hartje Eindhoven op Stratumseind. Huize Cervix is met haar tactische ligging boven Café Kix, de ideale plek om neer te kijken op het Eindhovens gepeupel en menig clochard die zich door Eindhoven beweegt. Daarnaast is het dé uitvalsbasis voor bezopen stapavonden. Met een riante woonkamer, een enorm dakterras, een snackbar recht tegenover het huis dat recht tegenover de snackbar zit en bewoners die stuk voor stuk koningen van het studentenleven genoemd kunnen worden is Huize Cervix het enige huis dat met recht de titel Huisje Één mag dragen. Sinds jaar en dag profileert Huize Cervix zich al als Huisje Één. Wie heeft dan ook nog nooit de bekende kreet: ‘Huisje Één, Huisje Één, Huisje Ééééén’ in zijn oor horen schallen? Regelmatig profileren de bewoners van Huize Cervix zich ook met hun confronterende en stijlvolle huisdassen op de a.s.v. SSRE.
 
Menig plebejer in de omgeving heeft al moeten lijden onder het autoritaire en arrogante karakter van Huisje Één en haar bewoners. Bij menigeen zal de anatomische betekenis van het woord ‘Cervix’ bekend zijn. Er wordt op deze residentie dan ook menig Cervix getoucheerd door haar bewoners, die overigens allen lid zijn van de meest prominente disputen van Eindhoven.
 
Tevens zijn de bewoners van dit paradijs op aarde allen niet gespeend van een goed portie studentikoze retoriek afgesmoord met een goudgele rakker. Bakken worden dan ook van de knorrentapkast aan de straat naar huis gesleept, niet weinig gaat dit gepaard met ander blond genot. Eloquent worden vlassen, papen, spijtknorren, proletariërs en schachten, vanuit de grote, naar buiten openslaande ramen, op hun plaats gezet, waarbij deze vaak met de staart tussen de benen afdruipen.

De bewoners van Huize Cervix zijn:

  • Bram Pals
  • Emma Strien
  • Jara Smeets
  • Jasper Heinrich
  • Madelon Schellekens
  • Puck Kirsten
  • Steven Bax