fbpx

Het Goddelijke Dispuut Astarte

Op 10 september 1989 besloten onze 4 oprichters dat Eindhovense studenten meer moesten genieten van het studentenleven. Zo is het Goddelijke Dispuut Astarte ontstaan. Al ruim 30 jaar is Astarte niet meer weg te denken in het Eindhovense studentenleven. Op de sociëteit bij SSRE, op stratum of op de uni zijn regelmatig de heren en dames in het zwart, rood en zwart te vinden.

Studenten die bekend zijn met ons dispuut, leren al snel dat elke Astartiaan altijd in is voor een feestje. Vrijwel elke dag zijn leden van het dispuut gezamenlijk aan het borrelen. Zo wordt ons dispuutshuis, de Prominente Pinguïn, dagelijks overspoelt met Astartianen die al snel de ijskasten vol met bier soldaat maken en de boel op zijn kop zetten.
Buiten het feesten om, studeren en sporten leden ook regelmatig samen. In metaforum is altijd wel een Astartiaan te vinden en als de leden in de avond niet aan het feesten zijn, wordt er samen gesport, gegeten of er wordt een leuke film aan gezet op Netflix.

Een studentenleven vol avontuur, van spontane avonden tot gave vakanties, is wat het goddelijke dispuut Astarte kenmerkt. Rest ons niets anders dan afsluiten met onze lijfspreuk:

Nil Nobis Absurdum, Ergo Bibamus!