Het Goddelijke Dispuut Astarte

Het dispuut Astarte sinds 1989 en heeft een hele mooie geschiedenis opgebouwd die zich kenmerkt met feestjes, borrels op de sociëteit, vele tradities maar natuurlijk ook studeren op zijn tijd. Al die tijd werd ook het Eindhovense uitgaansleven onveilig gemaakt door deze mannen en vrouwen in het zwart, rood en zwart. Behalve elke dinsdag borrelen, variëren de activiteiten van sporten, lunchen en terrashangen tot (ski) vakanties, dispuutuitjes en zeilweekenden.

Een steenworp van het hartje van Eindhoven ligt een van onze twee dispuutshuizen. Huize “De Ranzige Raaf”, waar vijf mannen wonen, is de uitvalsbasis voor het dispuut. Het zonnetje schijnt, de barbecue smeult, de tapkraan staat open en de beamer projecteert een of andere film. Elke dag wordt je op dit studentikoze huis met open armen ontvangen. Of je nu een wedstrijd van het EK komt kijken, je wil lunchen of helemaal niks te doen hebt, je bent er altijd op de juiste plaats.

Rest ons niets anders af te sluiten met onze lijfspreuk:

NIL NOBIS ABSURDUM ERGO BIMAMUS

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je mee van ons weten? Check dan snel onze website!

Lang geleden, toen er geen nacht te lang was omdat studenten nog door gratis guldens gefinancierd werden, waren er zes vurige vrouwen van plan om Eindhoven te veroveren. Om ontwijkend gedrag van de studieboeken te verantwoorden, werden zij lid van SSRE.

Het duurde niet lang tot de assertiviteit van deze vrouwen opviel en zij elkaar vonden. Niets was onmogelijk in hun ogen en daarom richtten zij op 19 juni 1990 het éérste dames dispuut van SSRE op. Op 15 januari 1991 werd la Donna è Mobile door a.s.v. SSRE erkend.

Als stijlvol, eigenzinnig maar vooral studentikoos damesdispuut zetten de leden zich stuk voor stuk in voor SSRE. Het is dan ook geen uitzondering dat vele commissies door deze dames gevuld worden. Hierbij is la Donna è Mobile natuurlijk bij vrijwel elke activiteit die door de vereniging of andere disputen wordt georganiseerd. Zelf organiseert ze elk jaar hét IJshockeytoernooi onder de studenten: IJSVRIJ!!

Naast deze inzet voor de vereniging onderneemt het dispuut ook veel met elkaar. Elke week zijn de leden op maandag aan de bar te vinden, waarna de avond vaak uitmondt in veel biertjes, chaos en dansjes. Daarnaast wordt er samen gegeten op de donderdag. Grote activiteiten door het jaar heen zijn bijvoorbeeld het zeilen met alle reünisten, het kerstdiner en dispuutweekenden. Ook houden ze elk jaar een vader- moeder of broertjes/zusjesdag!