fbpx

Het Dispuut Lalyta

In 1999 besloten zeven stoere vrouwen dat SSRE een nieuw vrouwelijk dispuut kon gebruiken. Niet mee in de menigte, maar als individuen in een dynamische groep. Na de millenniumwisseling te hebben meegemaakt stonden ze dan ook vanaf 8 februari 2000 officieel bekend als het Dispuut Lalyta.

Getypeerd door openheid, daadkracht en respect laten we sindsdien Eindhoven als studentenstad zien waar we voor staan. Als toen nog onbekend vrouwelijk schoon hebben we ons in de mannenstad weten te vestigen, om op deze wijze te laten zien dat ook vrouwen mee konden draaien in de technische maatschappij. Door de rugbytruien in te wisselen door bordeaux rode capuchontruien, distantiëren wij ons van de standaard dispuutscultuur.

Op elke maandagavond bevinden wij ons op de sociëteit van SSRE, waar we samen eten en tot de late uurtjes door dansen op onze bar onder het genot van bier en bessenwater. Naast alle leuke verenigingsactiviteiten die vanuit onze vereniging SSRE georganiseerd worden en waar we natuurlijk altijd met veel plezier bij zijn, ondernemen we ook andere activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn een jaarlijks zeilweekend, datediners, toernooitjes, vader- moeder- of broertjeszusjesdag en vele borrels met andere disputen uit Eindhoven en daarbuiten. Ook gaan we jaarlijks op dispuutweekend of op dispuutsvakantie zoals naar Praag of Thailand!