fbpx

Het Dispuut la Donna è Mobile

Lang geleden, toen er geen nacht te lang was omdat studenten nog door gratis guldens gefinancierd werden, waren er zes vurige vrouwen van plan om Eindhoven te veroveren. Om ontwijkend gedrag van de studieboeken te verantwoorden, werden zij lid van SSRE.

Het duurde niet lang tot de assertiviteit van deze vrouwen opviel en zij elkaar vonden. Niets was onmogelijk in hun ogen en daarom richtten zij op 19 juni 1990 het éérste dames dispuut van SSRE op. Op 15 januari 1991 werd la Donna è Mobile door a.s.v. SSRE erkend.

Als stijlvol, eigenzinnig maar vooral studentikoos damesdispuut zetten de leden zich stuk voor stuk in voor SSRE. Het is dan ook geen uitzondering dat vele commissies door deze dames gevuld worden. Hierbij is la Donna è Mobile natuurlijk bij vrijwel elke activiteit die door de vereniging of andere disputen wordt georganiseerd. Zelf organiseert ze elk jaar hét IJshockeytoernooi onder de studenten: IJSVRIJ!!

Naast deze inzet voor de vereniging onderneemt het dispuut ook veel met elkaar. Elke week zijn de leden op maandag aan de bar te vinden, waarna de avond vaak uitmondt in veel biertjes, chaos en dansjes. Daarnaast wordt er samen gegeten op de donderdag. Grote activiteiten door het jaar heen zijn bijvoorbeeld het zeilen met alle reünisten, het kerstdiner en dispuutweekenden. Ook houden ze elk jaar een vader- moeder of broertjes/zusjesdag!