fbpx

Het Illustere Dispuut Quare

Het Illustere Dispuut Quare is opgericht op 10 november 1960 door Henk Kuiken, Jan Piepers, Jan Riphagen en Adrie Maranus. De mentor in de beginjaren was Piet Roos. Op 9 mei 1962 is Het Dispuut officieel erkend door de algemene ledenvergadering van S.S.R.E. Het Dispuut telt momenteel 175 reünisten en 20 leden.

Het Illustere Dispuut Quare is het oudste erkende dispuut van Eindhoven en door meer dan 57 jaar ervaring mag Het Illustere Dispuut Quare zich ook het meest gerenommeerde dispuut van de algemene studentenvereniging SSRE noemen. Met deze voedingsbodem staat het Dispuut garant voor initiatief en legitieme dominantie met gepaste arrogantie, waarbij ze de begrippen Stijl en Karakter altijd hoog in het vaandel heeft staan.

Alle reünisten en leden hebben er voor gezorgd, en zorgen er nog steeds voor, dat de vereniging en Het Dispuut tot ongekende hoogte zijn gestegen. Het Dispuut treedt vaak op als initiator van nieuwe activiteiten en tradities.

Een traditie van het eerste uur is de Bokma. Nog dagelijks genieten de Quaristen van deze tongstrelende vloeibare sensatie, aan de bar, op dispuutweekenden en onder barre omstandigheden. Dit laatste wordt geenszins geschuwd door het Dispuut, maar gezien als een welkome kans om het Karakter op de proef te stellen. Zo wordt op 1 januari al sinds jaar en dag de jaarlijkse duik in de Noordzee genomen. Zelfs de Vierdaagse, Kennedymars en Elfstedentocht worden niet geschuwd door de Illusteren.

Stijl en karakter zit de leden van Het Illustere Dispuut Quare in het bloed. Woorden als vriendschap zijn overbodig. Het Illuster zijn is eeuwig!

EMINENTIA OMNIA VINCIT.