fbpx

Het Vikingendispuut Ragnarøk

Wobbel Sørfer,

Het Vikingendispuut Ragnarøk is het oudste Vikingendispuut ter wereld en het machtigste en meest beruchte dispuut van algemene studentenvereniging SSRE, Eindhoven en ver daarbuiten. Ragnarøk doet de tijd herleven van onze voorvaderen, de Vikingen; een tijd van blonde vrouwen met vlechten, øl en varkens aan het spit.

Ragnarøk is een dispuut van extremen: een Viking leeft zijn studententijd in onmetelijke vrijheid maar vol hechte vriendschappen. Ragnarøk is een jong dispuut, maar heeft haar wortels in de vroege middeleeuwen. Ragnarøk staat voor een onbezorgde studententijd vol losbandige feesten, plundertochten door heel Europa en bloederige veldslagen. Vikingen worden aanbeden door vrouwen, zijn geliefd bij hun vrienden en worden gevreesd door hun vijanden. Ragnarøk is een dispuut dat zijn weerga niet kent en met geen pen te beschrijven is.

Het leven van een Viking zit vol hoogtepunten. De jaarlijkse plundering van Dørestad, de Dommeltocht, de Bedevaart naar Scandinavië en de Drakar zijn er slechts enkele van, maar de basis van ons dispuutsleven wordt gelegd in Kantine Ølnaia waar wij wekelijks het aanbreken van Odins Dag vieren en onder het genot van liters en liters øl de belangrijke en onbelangrijke zaken van het leven met elkaar bespreken.

Het is niet verwonderlijk dat jaarlijks vele jongemannen staan te popelen om zich te mogen aansluiten bij het zwartgrijze collectief. Echter, het karakter van een Viking kan men niet vormen, dat kan men slechts bezitten. Denk jij dat je uit het goede hout gesneden bent, aarzel dan niet en ga de strijd aan. Op dinsdagavond aan de bar, en op onze Øpen Activiteiten in oktober hebben eerstejaars mannen van SSRE de kans kennis te maken met Het Vikingendispuut Ragnarøk.

Met losbandige groet,

VIG!

Het Vikingendispuut Ragnarøk