fbpx

GLOWcie

Glow is een evenement in Eindhoven waar alles draait om licht. Sinds de eerste editie 2006 is het met gemiddelde opkomst van 580.000 bezoekers een begrip in het binnen- en buitenland.

In de afgelopen jaren is SSRE steeds meer bezig gegaan met het imago van niet alleen de eigen vereniging, maar ook studenten in het algemeen te verbeteren. Een van commissies die daaraan bijdraagt is de GlowCie. In 2021 heeft de eerste GlowCie in samenwerking met een lichtarchitect een prachtig kunstwerk rondom het toen heersende corona virus in de kroeg weten neer te zetten. Met gebruik van verschillende materialen, goede communicatie met de glow productie en een goed stel hersens was dit meteen een succesvolle eerste editie en heeft de vereniging aan alle bezoekers laten zien wat wij kunnen doen.

De tweede editie draaide om studenten op de kaart zetten, vrij letterlijk en om te laten zien dat studenten het kloppende hart van Eindhoven zijn. Dit is gedaan door lichtgevende hartjes te maken die studentenhuizen voor een kleine prijs konden aanschaffen om mee te doen aan ons project. Hierdoor werden vele studentenhuizen door de hele stad verlicht en dit alles kwam samen op ons pand. Bij het naar binnen lopen waren er op de muren hartslag golven van een ECG uitgebeeld met LEDs. Deze ECG komt vervolgens in de kroeg samen bij het hart van ons kunstwerk, ‘The student heart’. Dit was een enorme kaart waarop het centrum van Eindhoven was afgebeeld en ieder vrolijk knipperend LEDje op de kaart is een huis waar een of meerdere studenten wonen, wat uiteraard voor een zeer vol verlichte kaart zorgde.

Op dit moment is de nieuwe GlowCie bezig met het uitwerken van de 3e editie. Wat we daarmee van plan zijn blijft uiteraard nog een mysterie, dus daarom zien we jullie graag dit jaar weer terug bij GLOW zodat jullie ons kunstwerk kunnen aanschouwen.