fbpx

Voor ouders

Een Studentenvereniging

Een studentenvereniging is een verband met, in tegenstelling tot een studievereniging, studenten van alle studies. Op de vereniging komen mensen samen om te eten, te studeren en voor feestelijke gezelligheid. Wat een studentenvereniging uniek maakt, is dat het volledig wordt gerund door studenten.

Algemene Studenten Vereniging SSRE

SSRE is de grootste studentenvereniging van Eindhoven. Onze sociëteit ‘Eunaia’ bevindt zich midden in het centrum van Eindhoven op de Vestdijk 22. Dit is slechts 6 minuten fietsen vanaf de TU/e en de Fontys. Wij profileren ons als een diverse studentenvereniging waar elke student de kans krijgt om zich te ontplooien. Een breed scala aan commissies houdt SSRE draaiende. Daarnaast organiseren deze commissies allerlei verschillende activiteiten, zowel op de sociëteit als daarbuiten, bijvoorbeeld het Nederlands kampioenschap beleidsdebatteren.

Studie en verplichtingen

Bij SSRE staat de studie op één. Je bent immers geen student zonder studie. Oudere leden bieden hulp aan jongerejaars die dat nodig hebben. Daarnaast wordt er in de tentamenweken in grote getalen samen gestudeerd in de universiteitsbibliotheek MetaForum. Bij SSRE wordt er altijd gezocht naar een goede balans. Op de kennismakingstijd na, welke plaatsvindt vóór de start van het collegejaar, zijn er geen verplichtingen. Dit neemt niet weg dat er overal kansen zijn om jezelf te ontwikkelen met deelname aan één van onze commissies of zelfs met een bestuursjaar.

17 en Lid worden?

Je inschrijven als 17-jarige bij SSRE is gewoon mogelijk. Op de sociëteit wordt geen alcohol geschonken aan minderjarigen, maar toch kan er aan elke activiteit deel worden genomen. Mocht er alcohol geschonken worden tijdens één van onze activiteiten, dan wordt er altijd een passend alternatief gevonden.