Annelou

Annelou

Vorig jaar tijdens de na examen dagen maakte ik kennis met de studenten verenigingen in Eindhoven. Voor mij sprong SSRE er eigenlijk al meteen uit doordat iedereen heel erg eerlijk en open op mij overkwam. Eigenlijk was ik helemaal niet van plan om me in te schrijven bij een studenten vereniging, maar door de na examen dagen was ik helemaal verkocht en heb ik me ingeschreven.

 

Ik kom zelf uit een klein dorpje, dus naar Eindhoven gaan was voor mij een grote stap. Ik begon aan een nieuwe studie, in een stad die ik niet kende, en ik kende bijna niemand in Eindhoven. Al die twijfels waren achteraf helemaal niet nodig, want ik vond snel genoeg mijn plek. Door SSRE leerde ik al snel heel veel leuke mensen kennen en had ik eigenlijk altijd een plek waar ik naar toe kon gaan als ik even niet aan studeren wilde denken.

SSRE is niet, wat je misschien denkt, alleen maar drinken en feesten. SSRE kan je helpen om nieuwe mensen te leren kennen, uit je comfort zone stappen of nieuwe dingen uit te proberen. Je kan verschillende commissies doen zoals: een debat toernooi organiseren, een almanak maken of een gala organiseren. Van deze commissies leer je niet alleen veel, het staat ook mooi op je cv.

 

Maar buiten alle gezelligheid is iedereen er natuurlijk ook om te studeren. Ik doe zelf een HBO studie en de meeste leden van SSRE doen een studie aan de universiteit, maar dit is voor mij nooit echt een probleem geweest. Ik weet van andere leden dat er veel leden binnen SSRE zitten met dezelfde studie en het nooit erg vinden om elkaar te helpen. Zelf vind ik het ook fijn dat er eigenlijk altijd wel iemand is waarmee je samen kan studeren.

 

Ik zit nu momenteel in een super leuk studenten huis met alleen maar meiden die ook bij SSRE zitten. Ik heb ontzettend veel leuke mensen en goede vrienden ontmoet. Dit jaar ben ik uit mijn comfort zone gestapt en heb ik ontzettend veel nieuwe dingen gedaan en geprobeerd. Bij SSRE gaan was een van de beste keuzes die ik vorig jaar gemaakt heb en ik kan dan ook terug kijken op een fantastisch jaar.