Koen

Koen

In de introweek van 2015 is er een wereld voor mij open gegaan. Voor mijn aankomst in Eindhoven had ik al wel eens van studentenverenigingen en SSRE gehoord, maar een echt beeld had ik er nog niet bij. Mijn eerste ontmoeting met de vereniging was tijdens de pre-intro barbecue die intussen traditie is geworden. Een gaaf gevoel, vanaf moment e?e?n al mensen kennen om een geweldige intro mee tegemoet te gaan. Dit gevoel is de hele intro niet meer weg gegaan. Of het nou een geweldige avond in de kroeg was met een hoop bier, of een brakke ochtend tijdens het intro programma met een hoop koffie, de gezelligheid vanuit de vereniging bleef aanwezig.

 

De sfeer bij SSRE is sinds mijn eerste indruk alleen maar beter geworden. Halverwege mijn eerste jaar, merkte ik dat er een erg gave ontwikkeling plaats begon te vinden. Wanneer je je eigen plekje in de vereniging vind, en bijna iedereen kent, zal je merken dat je ook de vereniging steeds beter leert kennen. Er is binnen de vereniging extreem veel te doen, en extreem veel waar jij iets aan kan doen! Zo kan je helpen met het organiseren van feesten, sporttoernooien, het jaarlijks Nederlandse kampioenschap beleidsdebatteren, of zelfs de introductieweek!

Al deze mogelijke taken zijn geweldige kansen die door veel mensen over het hoofd worden gezien als er aan een studentenvereniging wordt gedacht. bij SSRE is er namelijk naast een hoop gezelligheid, en genoeg bier, ook de kans om meer te leren dan een onderwijsinstelling je ooit bij kan brengen. De praktijkervaring die je opdoet bij de organisatie van een feest is niet uit boeken te leren. Ook de creatieve oplossingen die je moet vinden om problemen op te lossen zonder alle middelen tot je beschikking te hebben zijn vaak hilarisch, leerzaam, en patentwaardig. De vuistregel hierin is: de mogelijkheden van een student met ducktape zijn eindeloos. Los van alles wat je hier al leert en meemaakt is het natuurlijk belangrijk dat je ook op studie wat haalt. Gelukkig staan ook hierin alle leden van SSRE voor elkaar klaar. of je nou brak of fit bent, er zit altijd wel iemand in de collegebank of het metaforum om je je dag door te helpen. Wat voor ondersteuning jij ook nodig hebt: samen studeren studenten beter.

 

En ook bij mij is dit gebleken, het eerste jaar van mijn studentenleven maakt mijn vrienden van thuis die het nog niet hebben jaloers. En de gekke verhalen over legendarische avonden die ik heb zijn minimaal verdubbeld. Daarnaast heb ik mijn propedeuse ook al in de pocket! Kortom, van een beter begin in Eindhoven had ik niet durven dromen, en ik heb er het volle vertrouwen in dat de komende jaren van mijn leven in Eindhoven alleen maar gaver zullen worden.