Lisanne

Lisanne

Tijdens de introductieweek vorig jaar sliep ik op een verenigingshuis van SSRE. Gelijk vanaf dit moment, het eerste moment dat ik kennismaakte met SSRE, ben ik ontzettend open ontvangen. Van tevoren was ik niet van plan om bij een vereniging te gaan, maar tijdens de introductieweek heb ik zoveel leuke mensen bij SSRE ontmoet en voelde ik me er meteen zo thuis, dat ik aan het einde van de introductieweek besloot om mezelf in te schrijven bij SSRE.

 

Mijn ouders wonen in Papendrecht, een dorpje dat naast Dordrecht ligt. Dit is eigenlijk te ver om te reizen elke dag, omdat ik haast niemand kende toen ik vorig jaar begon met studeren, wilde ik liever nog even bij mijn ouders blijven wonen, maar dit veranderde snel. Ik leerde bij SSRE zoveel mensen kennen dat ik gelijk na de introweek toch maar naar een kamer ging zoeken. Ik had niet meteen een kamer, maar kon altijd bij anderen blijven slapen om zo toch gezellige avonden op de kroeg mee te kunnen maken.

Natuurlijk is het studentenleven niet alleen maar gezelligheid en zal er ook gestudeerd moeten worden. Ook hiervoor is SSRE erg handig. Er zijn altijd medestudenten of ouderejaars die dezelfde studie doen en altijd open staan om te helpen. Ook heeft SSRE een studiedatabase waarin oude tentamens, oude oefenopgaven en samenvattingen gedeeld worden. Tijdens de tentamenweken wordt er veel met elkaar gestudeerd, wat mij persoonlijk goed motiveert. Ook is het fijn dat als je even pauze wil nemen van het studeren er altijd wel iemand is die ook even een rondje wil lopen of koffie wil drinken.

 

Verder valt er nog veel meer te leren bij SSRE. Zo kan je bijvoorbeeld commissies gaan doen, zoals: een almanak maken, een een debattoernooi, een gala organiseren of de vetste feesten neerzetten. In deze commissies leer je veel en doe je veel ervaring op. Ook is het leuk om te doen, leer je je commissiegenoten beter kennen én staat het ook nog eens leuk op je cv!

 

Alle activiteiten die door SSRE worden georganiseerd door het jaar heen zijn enorm leuk. Ik heb dan ook geen seconde spijt gehad van mijn keuze om lid te worden van SSRE. Ik heb een top eerste jaar gehad en enorm veel geleerd en leuke vrienden leren kennen. Ik had dit jaar niet willen missen!