Rianne

Rianne

Na 6 jaar gymnasium kon mijn studentenleven eindelijk beginnen. Hoewel ik nu lid ben bij SSRE en in Eindhoven studeer, heb ik eerst een jaar in Utrecht gestudeerd waar ik niet meteen lid werd bij een vereniging. Veel van mijn vrienden en vriendinnen waren wél lid geworden en gedurende het jaar kreeg ik door hun verhalen steeds meer het gevoel dat ik niet alles uit mijn studententijd aan het halen was. Toen ik door een verkeerde studiekeuze het jaar daarna naar Eindhoven ging om Psychology&Technology te studeren, had ik me voorgenomen het meteen goed aan te pakken en me ook in te schrijven bij een studentenvereniging. De enige vraag die nog open lag, was ‘welke?’.

Tijdens de Na Examen Dagen werd ik volledig ondergedompeld in het Eindhovense studentenleven. Hoewel ik het met iedereen enorm naar mijn zin had, vond ik het feest bij SSRE het leukst en voelde ik me het meest op mijn gemak bij die leden, dus schreef ik me daar in.

Al snel leerde ik iedereen kennen, kreeg ik een hechte vriendinnengroep en een kamer op een SSRE huis. Je bouwt in een rap tempo een groot sociaal netwerk op, wat natuurlijk zowel nu, voor bijvoorbeeld een kamer, als misschien later voor een baan van pas kan komen! Aangezien ik me had voorgenomen om het meteen goed aan te pakken, ben ik erg actief geworden bij SSRE door in een jaarclub en dispuut te gaan. Elke week ben ik wel op de kroeg te vinden, probeer ik zo veel mogelijk (thema)feestjes mee te pakken en heb ik verschillende commissies gedaan. Zo heb ik bijvoorbeeld een studenten-ijshockeytoernooi voor 600 studenten neergezet met 3 vriendinnen.

Deze commissies hebben me heel veel geleerd op sociaal-, communicatief- en organisatorisch vlak, wat ik zeker nooit zou hebben ervaren met alleen mijn studie halen. Iets wat je ook leert is het zoeken naar creatieve oplossingen, wanneer je niet alle middelen tot je beschikking hebt, waardoor je jezelf soms doet verbazen wat je allemaal niet voor elkaar kan krijgen. SSRE heeft de perfecte combinatie van mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en de hoognodige ontspanning van feestjes of een andere gekke activiteiten. De afgelopen drie jaar waren fantastisch en ik kijk enorm uit naar alles wat nog komen gaat. Als ik ergens geen seconde spijt van heb gehad in mijn leven, is het dat ik lid ben geworden bij SSRE!