Rick

Rick

Tijdens mijn introductieweek 2 jaar geleden wist ik als kersverse student vrij snel dat ik bij een studentenvereniging wilde. Ik kende niet heel veel mensen in Eindhoven en een vereniging leek me de ideale manier om snel mensen te leren kennen, om mijn studententijd zo mooi mogelijk te maken. Na een overweldigend onthaal aan het begin van de intro op het Limbopad besloot ik wat mensen van de verenigingen aan te spreken. Ik werd meteen erg open ontvangen en uitgenodigd voor de feesten in de avonden, waar ik intens heb genoten van de vette artiesten, broodjes knak en – uiteraard – 1000 liter gratis bier. De sfeer bij SSRE en de leden vond ik zo chill dat ik besloot me zo snel mogelijk me in te schrijven; zonder me volledig te beseffen wat me te wachten stond.

Bijna niemand weet precies wat voor een avontuur je gaat beleven nadat je je hebt ingeschreven. Dat is ook moeilijk uit te leggen, je moet het meemaken. Ik ben in ieder geval ontzettend blij met mijn keuze toen. Ik heb binnen enkele weken tientallen mensen leren kennen met ieder hun eigen verhaal. Zelf heb ik al erg veel gehad aan SSRE. Zo kan ik tegenwoordig een biertje binnen luttele seconden ‘ad fundum’ legen. Bij SSRE leer je gelukkig niet alleen maar bier drinken, zoals vaak wordt gedacht. Onmisbare kwaliteiten zoals met werkelijk iedereen leuk kunnen praten, kunnen organiseren, leiden, plannen en verantwoordelijkheid kunnen dragen zijn slechts enkele dingen die ik heb geleerd en verbeterd. Niet alleen leuk voor op de kroeg, maar een pakket aan vaardigheden waar je ook later echt veel aan hebt.

Het allermooiste aan SSRE vind ik misschien nog wel dat je het zo gek kunt maken als je maar wilt. Ik ken leden die een keer per maand langskomen om met vrienden een drankje te doen op de kroeg, maar ook mensen die van de vereniging een soort tijdelijke levensstijl hebben gemaakt. Zelf vind ik het leuk om alles eruit te halen wat erin zit. Ik heb in mijn eerste jaar al twee commissies gedaan, ik heb een gaaf feest georganiseerd, actief gesport en met nieuwe vrienden elk feestje en studententoernooi meegepakt wat er maar te vinden was (en geloof me, het waren er veel). Daarnaast ben ik ook nog actief geweest bij mijn studievereniging én heb ik al mijn vakken van mijn eerste jaar technische informatica gehaald, al was het met een herkansinkje. Hierbij hielp het wel dat ik in Eindhoven ben gaan wonen, maar een kamer had ik gelukkig vrij snel – via de vereniging.

Ik ben opgegroeid in Den Bosch, zo’n slordige twintig minuten verwijderd van Eindhoven als je je trein haalt. Vooral in mijn eerste jaar ging ik vaak op en neer naar ‘thuis thuis’, naar mijn ouders en mijn zusje. Ik heb in Den Bosch ook nog vrienden die ik geregeld zie en ook nu nog vind ik het erg leuk om weer terug te gaan. SSRE was voor mij het ideale middel om in Eindhoven iets op te bouwen, met als doel mijn studententijd onvergetelijk te maken. Want dat moet jouw studententijd zijn. Je maakt hem immers maar één keer mee.