Sanne

Sanne

Toen ik in 2014 ging studeren, besloot ik niet bij een studentenvereniging te gaan. Ik kreeg hier na een paar maanden spijt van. De intro is helaas de laatste kans om je in te schrijven, dus ik moest een jaartje wachten. In mijn tweede jaar was het dan echt zo ver: een sprong in het diepe, eigenlijk geen idee hebbende waar je aan begint. Ik had al snel door dat ik me het meest op mijn gemak voelde bij de leden van SSRE dus ik schreef me daar in.

Binnen de vereniging kreeg ik al snel een hechte vriendengroep en wist ik een kamer te bemachtigen in het centrum van Eindhoven, in een SSRE huis. Het voordeel van studentenverenigingen is dat je in een hoog tempo ontzettend veel mensen leert kennen, waardoor je bijvoorbeeld snel een kamer kunt regelen of een baantje kunt krijgen. Want ja, ook mijn bijbaantje heb ik via SSRE leden gekregen.

In mijn eerste jaar bij SSRE ging ik bij leuke (kleine) commissies. Hier heb ik veel geleerd, waardoor ik in mijn tweede en derde jaar bij SSRE grotere commissies heb gedaan. Zo heb ik IJsvrij georganiseerd, een studenten-ijshockeytoernooi waar zo’n 500 studenten en medewerkers bij betrokken zijn. Een half jaar lang heb ik met 3 andere meiden wekelijks vergaderd, sponsoring opgehaald, werkacties georganiseerd, EHBO, beveiliging en verzekering geregeld en ga zo maar door. Je hebt echt geen idee wat er komt kijken bij de organisatie van een evenement totdat je het zelf ervaart. Het mooie van SSRE is dat er talloze mogelijkheden zijn wat betreft het verkrijgen van organisatie-skills.

Ik studeer zelf aan de TU hier in Eindhoven en nu ik mijn master bijna in ga weet ik hoe belangrijk deze zogenoemde extra-curriculaire activiteiten zijn in je verdere loopbaan. De TU kijkt natuurlijk naar je behaalde studieresultaten, maar ook naar de activiteiten die je naast je studie hebt ondernomen. SSRE is en was de plek voor mij om deze skills te ontwikkelen.

Uiteraard ben ik ook bij SSRE gegaan voor de gezelligheid. Studeren is niet altijd makkelijk, en daarom is juist die ontspanning zo belangrijk. Van elk feestje of andere gekke activiteit geniet ik enorm, waarna ik de volgende dag extra discipline voel om weer verder te studeren. Studeren is combineren!